In samenwerking met The Art of Repair en Techniek Nederland heeft OFED de opleiding Mobile Repair ontwikkeld. De opleiding is geschikt voor nieuwkomers in het vak, maar ook voor reparateurs die hun kennis willen vergroten. Zowel de theorie- als praktijkstof is gerealiseerd in samenwerking met de, in de branche bekende, zeer bekwame Justin Ashford, die je in zijn interactieve lessen volledig meeneemt in zijn passie over elektrotechniekreparatie. 


Inhoud en opzet van de opleidingen

Onze twee opleidingen van Mobile Repair onderscheiden zich van andere cursussen en trainingen voor smartphonereparatie door ook aandacht te besteden aan de commerciële aspecten en ondernemerschap, naast de technische vaardigheden. De kennisoverdracht van deze opleidingen biedt je bovendien veel doorgroeimogelijkheden. Specifiek gericht op de ETD en installatiebranche, behandelen deze opleidingen relevante kwesties voor de gehele branche.

De opleidingen bestaan uit:

  • Theorie: deelnemers ontvangen toegang tot e-learnings (zelfstudie) via de ETD Academy, te volgen op je eigen mobiel of laptop. Bekijk hier de eerste e-learning om een beeld te krijgen van de les vorm. (?)
  • Vier praktijkdagen op locatie waar je, onder begeleiding elektrotechniekexpert Justin Ashford, zelf aan de slag gaat met de reparatie van een smartphone en/of tablet (met de mogelijkheid om je eigen, meegenomen smartphone of tablet te repareren). 
  • De mogelijkheid om, waar nodig, een theorieles van Justin bij te wonen waarin hij de e-learnings beknopt uitlegt. Deze extra fysieke les is enkel nodig als je door omstandigheden de e-learnings niet kunt voltooien en daarom niet inbegrepen

Je doorloopt de training in 4 dagen met een groep van 20 personen, naast het individuele theoriegedeelte dat je binnen 1 maand door kunt hebben genomen. Na afronding van de gehele opleiding ontvangen deelnemers een door de branche erkend certificaat.

Voor wie is deze opleiding geschikt?

Onze Smart Repair opleiding bestaat uit 3 niveaus en omvat zowel basisreparaties als geavanceerde reparaties.

De opleiding Basisreparaties behandelt softwareproblemen en basisreparaties op niveau 1 en 2. Het is geschikt voor beginners en tevens als een opfriscursus.

De opleiding Microsolderen focust zich op niveau 2 en 3, waarbij de fijne kneepjes van moederbordreparaties worden geleerd. Hoewel deze opleiding enige ervaring met elektrotechniekreparaties vereist, moedigt onze instructeur, Justin, onervaren reparateurs aan om deze opleiding ook te volgen, zolang zij alle theoretische kennis goed doornemen en enthousiast zijn.

Deelname kosten

GEREEDSCHAP EN MEETAPPARATUUR IS AANWEZIG OP LOCATIE, WEL MOGEN DEELNEMERS EIGEN KAPOTTE APPARATUUR MEENEMEN TER REPARATIE (NIET VERPLICHT).

Werknemer? Mogelijk kun je voor deze opleiding gebruik van maken van je Persoonlijk Leerbudget.Belangrijke aandachtspunten:

Lees deze goed door voordat je je aanmeldt. 

  • Per opleiding zijn er 20 plekken beschikbaar. Er is veel belangstelling voor de opleiding. Aanmeldingen worden op basis van binnenkomst verwerkt. Wil je zeker zijn van een plek? Meld je dan zo spoedig mogelijk aan. 

  • De opleiding gaat definitief door zodra er 11 deelnemers zijn aangemeld voor een startdatum. Wij hanteren dit aantal om de deelnamekosten van de opleiding zo laag mogelijk en toegankelijk te houden. 

  • Na aanmelding ontvang je een factuur van de opleiding op het doorgeven factuuradres (van de deelnemer of werkgever). Deze factuur moet twee weken voor de start van de opleiding volledig betaald zijn om te kunnen starten. Zorg dus dat dit op tijd is geregeld. 

  • Werkzaam bij United Retail? Neem dan contact op met je leidinggevende, manager of het hoofdkantoor. Er zijn in-company trainingen beschikbaar. 

  • Mobiele reparaties leer je het beste in de praktijk. Daarom zijn de praktijkdagen tijdens deze opleiding een verplicht en heel belangrijk onderdeel. Check voordat je je aanmeldt of je alle praktijkdagen kunt bijwonen. Blokkeer deze data ook direct in je agenda. Op een enkele uitzondering na is het namelijk niet mogelijk om de praktijkdag op ander moment bij te wonen. Meld je dus echt alleen aan als je zeker weet dat je aanwezig kunt zijn bij alle praktijkdagen!

STARTDATA EN AANMELDEN

Start datum Basisreparaties: volgt

Een week voor deze datum ontvangen deelnemers de theoriemap met studieplanner, krijgen zij toegang tot de online trainingen en kunnen zij direct aan de slag. 

LOCATIE VAN DE PRAKTIJKDAGEN:

ROC midden Nederland / Techcampus Nieuwegein
Harmonielaan 1, 3438 EB Nieuwegein
Routebeschrijving 

De locatie is zowel per auto als OV goed bereikbaar. Parkeren is kosteloos. 

DE PRAKTIJKDAGEN  VINDEN PLAATS OP: 

Dinsdag 5 september 2023 Praktijkdag 1 Wassen  (van 9.00 tot 16.00 uur)
Dinsdag 26 september 2023 Praktijkdag  2 Vaatwassen (van 9.00 tot 16.00 uur)
Woensdag 4 oktober 2023 Onlinedag 1 Monteur als ambassadeur I (online van 9.30 - 12.00 uur)
Dinsdag 24 oktober 2023 Praktijkdag 3 Koelen/Drogen (van 9.00 tot 16.00 uur)
Dinsdag 14 november 2023 Praktijkdag 4 Magnetron/Oven (van 9.00 tot 16.00 uur)
Woensdag 1 november 2023 Onlinedag 2 Monteur als ambassadeur II (online van 9.30 - 12.00 uur)
Dinsdag 5 december 2023 Praktijkdag 5 Kookplaten (van 9.00 tot 16.00 uur)

Meld je hier aan voor de opleiding Basis Witgoedmonteur met startdatum 5 september

Start datum microsolderen: volgt

Een week voor deze datum ontvangen deelnemers de theoriemap met studieplanner, krijgen zij toegang tot de online trainingen en kunnen zij direct aan de slag. 

LOCATIE VAN DE PRAKTIJKDAGEN:

ROC midden Nederland / Techcampus Nieuwegein
Harmonielaan 1, 3438 EB Nieuwegein
Routebeschrijving 

De locatie is zowel per auto als OV goed bereikbaar. Parkeren is kosteloos. 

DE PRAKTIJKDAGEN  VINDEN PLAATS OP: 

Dinsdag 3 oktober 2023 Praktijkdag 1 Wassen  (van 9.00 tot 16.00 uur)
Dinsdag 31 oktober 2023 Praktijkdag  2 Vaatwassen (van 9.00 tot 16.00 uur)
Woensdag 8 november 2023 Onlinedag 1 Monteur als ambassadeur I (online van 9.30 - 12.00 uur)
Dinsdag 21 november 2023 Praktijkdag 3 Koelen/Drogen (van 9.00 tot 16.00 uur)
Woensdag 29 november 2023 Onlinedag 2 Monteur als ambassadeur II (online van 9.30 - 12.00 uur)
Dinsdag 12 december 2023 Praktijkdag 4 Magnetron/Oven (van 9.00 tot 16.00 uur)
Dinsdag 9 januari 2024  Praktijkdag 5 Kookplaten (van 9.00 tot 16.00 uur)

Meld je hier aan voor de opleiding Basis Witgoedmonteur met startdatum 3 oktober 2023


ETD Academy

Ga naar de Academy voor eenvoudig online leren

Contact

Opleidingsfonds Elektrotechnische Detailhandel (OFED)
E-mail: info@ofed.nl
KvK: 41158523

Heeft u vragen over de OFED-premie?
Bel 020 - 244 54 22 of stuur een bericht naar werkgever@ofed.nl

Heeft u een andere vraag? Bekijk onze veelgestelde vragen.

Powered by