Veelgestelde vragen over OFED

Wat doet OFED?

OFED is het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de ETD, de elektrotechnische detailhandel, en biedt kennis aan iedereen die werkt of wil werken in deze branche.

In samenwerking met ondernemersorganisatie Techniek Nederland en werknemersorganisaties FNV en CNV Vakmensen is OFED continu bezig met het verbeteren van de kennis en vaardigheden van medewerkers binnen de branche.

De activiteiten van OFED worden gefinancierd vanuit premieafdracht volgens de afspraken in de branche-cao (ETD). In de fondscao van het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds heeft het bestuur ingestemd dat de bedrijven vanaf 1 januari 2019 tot en met 31 december 2023 0,35% van hun loonsom afdragen voor scholing en ontwikkeling. Het aanbod van OFED is daarmee kosteloos toegankelijk bedrijven en medewerkers die onder deze cao vallen.

Wat betekent de afkorting ETD

De afkorting van de branche waarvoor OFED werkt de Elektrotechnische Detailhandel (ETD). De elektrotechnische detailhandel (ETD) bestaat uit alle winkels die witgoed, bruingoed, computers, hifi- en telecommunicatieapparatuur verkopen.

Waar vind ik het leeraanbod van OFED?

De ETD Academy is het online leerplatform van OFED waar alle online trainingen te vinden zijn. 

Omdat OFED een opleidings- en ontwikkelingsfonds is, biedt OFED trainingen aan en deelt OFED de nieuwste ontwikkelingen over de branche, zodat de medewerker uit de ETD zich verder kan ontwikkelen.

Bekijk hier welke trainingen in de ETD Academy te vinden zijn. Alle trainingen zijn de volgen voor medewerkers die in de ETD werkzaam zijn. 

IK HEB EEN VRAAG OVER DE FACTUUR/PREMIE INNING

De inning van de premie en de facturatie voor OFED wordt verzorgd door Capgemini. Op deze pagina vind je alle informatie over factuur/premie inning.

Staat je vraag er niet bij of heb je een persoonlijke vraag? Stuur je vraag naar Werkgever@ofed.nl  

De facturatie data voor 2023 zijn:

 

Uiterste aanleverdata

Factuurdatum

Q1

30 april 2023

29 mei 2023

Q2

31 juli 2023

28 augustus 2023

Q3

31 oktober 2023

28 november 2023

Q4

31 januari 2024

29 februari 2024

*Disclaimer: Er kunnen geen rechten worden ontleend aan bovenstaande tabel. Kijk voor de laatste informatie over de facturatiedata op de website van de Sociale Fondsen Detailhandel. 

IK HEB EEN VRAAG OVER HET PERSOONLIJKLEERBUDGET.NL

Alle informatie over het Persoonlijk Leerbudget kan je terugvinden op de volgende pagina: www.persoonlijkleerbudget.nl

IK HEB EEN VRAAG OVER DE OPLEIDING BASIS WITGOEDMONTEUR

In samenwerking met Techniek Nederland verzorgd OFED de opleiding Basis witgoedmonteur. Op onze opleidingspagina vind je de laatste informatie over de opleiding Basis Witgoedmonteur. Hier worden ook de nieuwe opleidingsdata weergeven. 

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwe opleidingsdata? Meld je dan aan voor je nieuwsbrief.

WAT IS HET LEERAANBOD VAN GOODHABITZ?

De online trainingen van GoodHabitz zijn kosteloos beschikbaar op de ETD Academy voor alle medewerkers uit de elektrotechnische detailhandel. GoodHabitz is geïntegreerd in OFED Academy en is een aparte aanvraag niet meer nodig. Bekijk het aanbod in de ETD Academy

IK WIL AAN DE SLAG MET MIJN LOOPBAAN. KAN OFED MIJ HIERMEE HELPEN?

OFED kan jou verder helpen met het bepalen van je loopbaan. OFED werkt samen met YOUFIT@retail. YOUFIT@retail heeft een speciaal platform gericht op loopbaanbegeleiding voor mensen uit de ETD. Kijk voor meer informatie en voor toegang op het loopbaanplatform.

STAAT JOU VRAAG ER NIET TUSSEN?

OFED helpt jou graag verder. Stuur een mail met jouw persoonlijke vraag naar info@ofed.nl 

We proberen je e-mail binnen 5 werkdagen te behandelen.

naar ETD Academy

Het platform voor eenvoudig online leren

Contact

Opleidingsfonds Elektrotechnische Detailhandel (OFED)
E-mail: info@ofed.nl
KvK: 41158523

Heeft u vragen over de OFED-premie? Stuur een bericht naar werkgever@ofed.nl

Heeft u een andere vraag? Bekijk onze veelgestelde vragen.

Powered by