Certificaten

Veel mensen hebben geen vakdiploma’s of hun diploma’s zijn niet meegegroeid. Een ervaringscertificaat (EVC) kan dan uitkomst bieden. Het is een document waarin wordt vastgelegd wat een werknemer kan en weet. Deze kennis en ervaring wordt vergeleken met een landelijke standaard zoals die in het MBO, HBO of de branche wordt gebruikt. Handig om te weten waar je staat. En goed om te weten als je een (vervolg)opleiding wilt doen.

Een procedure om te komen tot een ervaringscertificaat doorloop je niet zomaar. Het is een intensief traject dat veel kan opleveren, maar daar moet je wel wat voor doen. Zo kost een EVC traject geld en tijd. Wel zijn er subsidiemogelijkheden die een ervaringscertificaat aantrekkelijker maken.

Erkende aanbieders

Er zijn diverse erkende EVC aanbieders die een EVC traject in de elektrotechnische detailhandel aanbieden. Dit kunnen ROC’s of HBO opleidingen zijn, maar ook het Kenniscentrum Handel biedt verschillende erkende EVC trajecten aan. Een erkende EVC aanbieder is gehouden aan de kwaliteitscode EVC. Lees meer over EVC of zoek naar een erkende aanbieder.
 
 
 

naar OFED Academy

Download de app voor eenvoudig online leren

Contact

Opleidingsfonds Elektrotechnische Detailhandel (OFED)

Korenmolenlaan 4
3447 GG Woerden

Telefoon 0348 - 437 322
E-mail info@ofed.nl

Heeft u vragen over de OFED-premie?
Bel 050 - 522 5098 of stuur een bericht naar werkgever@ofed.nl

Powered by