Over OFED

OFED is hét opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de ETD, de elektrotechnische detailhandel, en biedt kennis aan iedereen die werkt of wil werken in deze branche.

In samenwerking met ondernemersorganisatie Techniek Nederland en werknemersorganisaties FNV en CNV Vakmensen is OFED continu bezig met het verbeteren van de kennis en vaardigheden van medewerkers binnen de branche.

De toekomst van vakmanschap

Er werken ruim 27.000 mensen in de ETD. Een snel veranderende branche die volop in beweging is. Hierdoor is het extra belangrijk dat medewerkers hun kennis en vaardigheden up-to-date houden.

OFED biedt de branche hiervoor diverse trainingen, opleidingen en tools die helpen om verder te komen in vak en carriere.  

De activiteiten van OFED worden gefinancierd vanuit premieafdracht conform de afspraken in de branche-cao (ETD). Het aanbod van OFED is daarmee kosteloos toegankelijk voor bedrijven en medewerkers die onder deze cao vallen.

OFED biedt onder meer:

Ontwikkelen doen we samen
Suggesties en ideeën over hoe OFED haar dienstverlening nog beter op de branche kan afstemmen zijn zeer welkom. Ontwikkelen doen we immers samen. Elke twee jaar peilen wij via de arbeidsmarktmonitor bij zowel werknemers, werkgevers en ondernemers waar de behoefte ligt op het gebied van scholing en ontwikkeling.

Zelf een idee? Wij horen het graag.

 

Op de hoogte blijven van nieuws?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Jaarverslagen

Jaarverslag 2022

Jaarverslag 2019

Jaarverslag 2018 (infographic)

Jaarverslag 2017 (infographic)

Jaarverslag 2017

Contact

Opleidingsfonds Elektrotechnische Detailhandel (OFED)
E-mail: info@ofed.nl
KvK: 41158523

Heeft u vragen over de OFED-premie? Stuur een bericht naar werkgever@ofed.nl

Heeft u een andere vraag? Bekijk onze veelgestelde vragen.

Powered by