Duurzame Inzetbaarheid & Eerder Uittreden

OFED streeft ernaar om zoveel mogelijk werknemers uit de branche gezond met pensioen te laten vertrekken. Daarom maakt OFED gebruik van de Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid & Eerder Uittreden (MDIEU). Met deze regeling investeert OFED in de duurzame inzetbaarheid van haar werknemers.

OFED is een primair een digitaal fonds en biedt het grootste deel van haar activiteiten aan via de ETD Academy. Gebruik van dit online leerplatform is voor deze branche hét middel is om bij te dragen aan duurzame inzetbaarheid van de mensen in de branche. Medewerkers hebben veel interesse voor techniek en nieuwe gadgets en grijpen daardoor eerder naar hun telefoon voor e-learning dan dat ze zich inschrijven voor een fysieke cursus.

ETD Academy wordt daardoor vanuit OFED als centraal instrument ingezet om te werken aan de ontwikkeling van zowel werknemers (kennis en competenties) en werkgevers (gespreksvaardigheden).

Activiteiten vanuit OFED in het kader van de MDIEU-subsidie

Veel van de MDIEU-activiteiten van OFED worden aangeboden via de ETD Academy. Om een zo groot mogelijk deel van de branche te bereiken is het daarom belangrijk om de ETD Academy als centraal middel in te zetten en deze zoveel mogelijk te promoten en aan te bevelen. 

 • ETD Academy:

  een interactieve module ontwikkelen over de arbeidsvoorwaarden die gericht zijn op duurzame inzetbaarheid

 • ETD Academy:

  een API-koppeling maken tussen de platformen van OFED en het  opleidingen platform van Springest

 • ETD Academy:

  een functionaliteit ontwikkelen om loopbaangesprekken tussen leidinggevenden en medewerkers te ondersteunen

 • ETD Academy:

  het ontwikkelen van e-learnings voor leidinggevenden en medewerkers over gespreksvoering gericht op duurzame inzetbaarheid

 • ETD Academy:

  het ontwikkelen van een digitaal branchepaspoort

 • ETD Academy:

  een serie gedragsinterventies waarvan de uitkomsten en metingen worden vertaald in nieuwe functionaliteiten op het platform

 • ETD Academy:

  de ontwikkeling van zes nieuwe didactische werkvormen op het leerplatform. Inzicht in de ervaringen van de gebruikers van deze nieuwe werkvormen  en passende e-learnings bij deze nieuwe werkvormen

 • Tweedaagse training:

  Tweedaagse training voor buitendienstmedewerkers en regiomanagers en bij de zes grote winkelketens (BCC, ElectronicPartners, Expert, Media Markt, United Retail en URS).

 • Toolkit:

  Een toolkit met hulpmiddelen voor de coaching van ondernemers en winkelmanagers.

Deze activiteit is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

ETD Academy

Ga naar de Academy voor eenvoudig online leren

Contact

Opleidingsfonds Elektrotechnische Detailhandel (OFED)
E-mail: info@ofed.nl
KvK: 41158523

Heeft u vragen over de OFED-premie?
Bel 020 - 244 54 22 of stuur een bericht naar werkgever@ofed.nl

Heeft u een andere vraag? Bekijk onze veelgestelde vragen.

Powered by