Duurzame Inzetbaarheid & Eerder Uittreden

OFED streeft ernaar om zoveel mogelijk werknemers uit de branche gezond en met een pensioen te laten vertrekken. Daarom maakt OFED gebruik van de Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid & Eerder Uittreden (MDIEU). Met deze regeling investeert OFED in de duurzame inzetbaarheid van haar werknemers.

De branche ontwikkelt zich snel en is voortdurend in beweging. Hierdoor is het extra belangrijk dat medewerkers continu werken aan hun professionele ontwikkeling. De ETD wil een branche zijn waarin medewerkers het meeste uit zichzelf kunnen halen door te investeren in hun talenten, om zo ruimte en mogelijkheden te creëren om zich (verder) te ontwikkelen.

OFED is primair een digitaal fonds en biedt het grootste deel van haar activiteiten aan via de ETD Academy: Een online leerplatform met onder andere e-learnings die bijdragen aan de ontwikkeling- en bijschaving van kennis binnen de ETD branche. Gebruik van dit onlineleerplatform is voor deze branche hét middel is om bij te dragen aan duurzame inzetbaarheid. De desbetreffende medewerkers hebben veel interesse voor techniek en nieuwe gadgets en grijpen daardoor eerder naar hun telefoon voor e-learning dan dat ze zich inschrijven voor een fysieke cursus. ETD Academy wordt daardoor vanuit OFED als centraal instrument ingezet om te werken aan de ontwikkeling van zowel werknemers (kennis en competenties) en werkgevers (gespreksvaardigheden).

Veel van de MDIEU-activiteiten van OFED worden aangeboden via de ETD Academy. Door de al bestaande, effectieve tools te combineren met de toekomstige MDIEU-activiteiten wordt optimaal gebruikgemaakt van de mogelijkheden om het doel kunnen realiseren.  

MDIEU-Subsidie: Planning activiteiten

De activiteiten en instrumenten die OFED in het kader van de toegekende subsidie gaat ontwikkelen en binnen de scope van dit plan vallen.

 • ETD Academy:

  Een interactieve module ontwikkelen over arbeidsvoorwaarden omtrent duurzame inzetbaarheid.

 • ETD Academy:

  Een API-koppeling maken tussen de platformen van OFED en het opleidingsplatform van Springest.

 • ETD Academy:

  Een functionaliteit ontwikkelen die loopbaangesprekken tussen leidinggevenden en medewerkers ondersteunt, met als toevoeging e-learnings over gespreksvoering gericht op duurzame inzetbaarheid.

 • ETD Academy:

  Het ontwikkelen van een digitaal branchepaspoort waarmee medewerkers worden aangemoedigd om een certificatenportfolio op te bouwen.

 • ETD Academy:

  Een serie gedragsinterventies waarvan de uitkomsten en metingen worden vertaald in nieuwe functionaliteiten op het platform.

 • ETD Academy:

  De ontwikkeling van zes nieuwe didactische werkvormen op het leerplatform met passende e-learnings. Deze e-learnings worden nader bepaald aan de hand van inzicht over de ervaringen van de gebruikers van deze nieuwe werkvormen. 

 • Tweedaagse training:

  Tweedaagse training voor buitendienstmedewerkers en regiomanagers en bij de zes grote winkelketens (ElectronicPartners, Expert, MediaMarkt, United Retail en URS).

 • Toolkit:

  Een toolkit met hulpmiddelen voor de coaching van ondernemers en winkelmanagers.

Deze activiteit is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

ETD Academy

Ga naar de Academy voor eenvoudig online leren

Contact

Opleidingsfonds Elektrotechnische Detailhandel (OFED)
E-mail: info@ofed.nl
KvK: 41158523

Heeft u vragen over de OFED-premie? Stuur een bericht naar werkgever@ofed.nl

Heeft u een andere vraag? Bekijk onze veelgestelde vragen.

Powered by