In samenwerking met Techniek Nederland heeft OFED de opleiding Mobile Repair ontwikkeld. Dankzij de twee niveaus: Basis en Gevorderd, is deze opleiding geschikt voor zowel nieuwkomers in het vak, als voor ervaren reparateurs die hun kennis willen vergroten. De theorie- en praktijkstof zijn gerealiseerd in samenwerking met de zeer bekwame, in de branche bekende, reparateur Justin Ashford, die je in zijn interactieve lessen volledig meeneemt in zijn passie over de reparatie van smartphones en tablets.

INHOUD EN OPZET VAN DE OPLEIDINGEN

De opleiding van Mobile Repair gaat over meer dan alleen reparaties, en onderscheidt zich zo van andere cursussen en trainingen voor smartphonereparatie. Zo wordt ook aandacht besteedt aan de commerciële- en ondernemerschapsaspecten, naast de technische vaardigheden. Dit maakt jou naast reparateur, ook ambassadeur van het product. De kennisoverdracht biedt je bovendien veel doorgroeimogelijkheden. Specifiek gericht op de ETD, behandelt deze opleiding relevante kwesties voor de gehele branche.

Inhoud opleiding
 • Theorie: deelnemers ontvangen toegang tot e-learnings (zelfstudie) via de ETD Academy, te volgen op je eigen mobiel of laptop. De kosten voor de e-learnings worden gedragen door OFED en zijn kosteloos voor iedereen in de ETD die deelneemt aan de opleiding. Bekijk hier de eerste e-learning om een beeld te krijgen van de les vorm.
 • Praktijk: Vier tot zeven (afhankelijk van niveau) praktijkdagen op locatie waar je, onder begeleiding van elektrotechniekexpert Justin, zelf aan de slag gaat met de reparatie van een smartphone en/of tablet (met de mogelijkheid om je eigen, meegenomen smartphone of tablet te repareren).
 • Justin geeft les in het Engels. Maar er is ook per opleidingsniveau, mits genoeg aanmeldingen, tenminste één startperiode waarbij een Nederlandssprekende instructeur de praktijkdagen bijwoont en de lesstof in het Nederlands voorziet. Hou er rekening mee dat er soms helaas niet genoeg aanmeldingen zijn om een Nederlandsprekende instructeur voor jouw gekozen startdata te garanderen.
 • Je bent altijd welkom om na je opleiding terug te keren naar het lab om te oefenen, mits je je eigen oefen- en reparatieapparatuur meeneemt.

Je doorloopt de training in 4 tot 7 dagen met een groep van 5 tot 10 personen, naast het individuele theoriegedeelte dat je binnen 1 maand door kunt nemen. Na afronding van de gehele opleiding ontvangen deelnemers een door de branche erkend certificaat.

VOOR WIE IS DEZE OPLEIDING GESCHIKT?

Je kunt kiezen uit twee niveaus: 

De Mobile Repair Basis opleiding gaat in op softwareproblemen en basisreparaties. Dit betreft onder andere scherm-, speaker-, camera-, en batterijreparaties. De opleiding is geschikt voor zowel beginners als voor ervaren reparateurs die behoefte hebben aan een opfriscursus.

De Mobile Repair Gevorderd opleiding focust zich op basisreparaties moederbordreparaties. Hoewel deze opleiding enige ervaring met elektrotechniekreparaties vereist, moedigt instructeur Justin onervaren reparateurs aan om deze opleiding ook te volgen, zolang zij alle theoretische kennis goed doornemen en enthousiast zijn.

Deelnamekosten

Mobile Repair Basis

De deelnamekosten voor deze opleiding bedragen €1.295,- exclusief BTW. Bedrijven aangesloten bij OFED ontvangen een korting van 10% wat de totale kosten terugbrengt naar €1.165,50 exclusief BTW. Dit tarief is inclusief digitale trainingen, praktijklessen, catering, een MobileParts goodiebag en 5% korting op tools verkrijgbaar via AORsupply.eu.

Let op: De digitale trainingen zijn enkel inbegrepen voor bedrijven aangesloten bij OFED. In andere gevallen kan je je abonneren op de trainingen voor €150,- per maand. Kijk voor de actuele deelnamekosten en de annuleringsvoorwaarden op de opleidingspagina van MobileParts. 

Mobile Repair Gevorderd

De deelnamekosten voor deze opleiding bedragen €2.150,- exclusief BTW. Bedrijven aangesloten bij OFED ontvangen een korting van 10% wat de totale kosten terugbrengt naar €1.935,- exclusief BTW. Dit tarief is inclusief digitale trainingen, praktijklessen, catering, een MobileParts goodiebag en 5% korting op tools verkrijgbaar via AORsupply.eu.

Let op: De digitale trainingen zijn enkel inbegrepen voor bedrijven aangesloten bij OFED. In andere gevallen kan je je abonneren op de trainingen voor €250,- per maand. Kijk voor de actuele deelnamekosten en de annuleringsvoorwaarden op de opleidingspagina van MobileParts.

GEREEDSCHAP EN MEETAPPARATUUR IS AANWEZIG OP LOCATIE,  DEELNEMERS MOGEN EIGEN KAPOTTE APPARATUUR MEENEMEN TER REPARATIE (NIET VERPLICHT).

Werknemer? Mogelijk kun je voor deze opleiding gebruikmaken van je Persoonlijk Leerbudget.

Meet your trainer!

Justin Ashford is een gepassioneerde tech- en reparatieliefhebber. Hij bouwde vanuit de VS vele jaren aan zijn eigen reparatiemerk en kan gerekend worden tot één van de beste mobile engineers ter wereld. Justin besloot zijn technieken en kennis met de wereld te delen via zijn YouTube-kanaal: The Art of Repair. 

Tegenwoordig heeft het kanaal meer dan 30.000 abonnees met meer dan 200 video's. Achter de schermen werkt Justin samen met iedereen die bereid is hard te werken voor de reparatiegemeenschap. Dit heeft hem over de hele wereld gebracht, waardoor hij geweldige mensen heeft ontmoet die net zoveel van repareren houden als hij.

BELANGRIJKE AANDACHTSPUNTEN:

Lees deze goed door voordat je je aanmeldt. 

 • Per opleiding zijn er 10 plekken beschikbaar. Er is veel belangstelling voor de opleiding. Aanmeldingen worden op basis van binnenkomst verwerkt. Wil je zeker zijn van een plek? Meld je dan zo spoedig mogelijk aan. 
 • Je kan tijdens je aanmelding kiezen voor alleen praktijkdagen of praktijkdagen + theoriedagen. De optie met theoriedagen is enkel nodig als je geen tijd hebt om de e-learnings, die je voorgaand aan de praktijklessen ontvangt, door te nemen. De theorie e-learnings worden aangeboden in video's die je op je eigen tempo kunt bekijken.
 • Justin geeft les in het Engels, maar er is ook per opleidingsniveau tenminste één startperiode waar een Nederlandse instructeur de lesstof in het Nederlands voorziet. Hou dus rekening met jouw voorkeur tijdens je aanmelding.
 • Na aanmelding ontvang je een factuur van de opleiding op het doorgeven factuuradres (van de deelnemer of werkgever). Deze moet binnen 30 dagen na factuurdatum volledig betaald zijn om te kunnen starten. Zorg dus dat dit op tijd is geregeld.
 • Mobiele reparaties leer je het beste in de praktijk. Daarom zijn de praktijkdagen tijdens deze opleiding een verplicht en heel belangrijk onderdeel. Check voordat je je aanmeldt of je alle praktijkdagen kunt bijwonen. Blokkeer deze data ook direct in je agenda. Op een enkele uitzondering na is het namelijk niet mogelijk om de praktijkdag op ander moment bij te wonen. Meld je dus echt alleen aan als je zeker weet dat je aanwezig kunt zijn bij alle praktijkdagen!

STARTDATA EN AANMELDEN

Basis: Startdatum 26 oktober 2024

LOCATIE VAN DE  PRAKTIJKDAGEN:

Justin's Lab/Mobile Parts Shop
Santkamp 5, 6836 BE Arnhem

De locatie is zowel met de auto als het OV goed bereikbaar. Parkeren is kosteloos. 

Praktijkdagen 

Zaterdag 26 oktober - Praktijkdag 1

Zondag 27 oktober - Praktijkdag 2

Zaterdag 2 november - Praktijkdag 3

Zondag 3 november - Praktijkdag 4

Maandag 4 november - Praktijkdag 5

BELANGRIJK
 • Deze opleiding wordt geleid door een Engelssprekende instructeur, met de mogelijkheid tot Nederlandstalige begeleiding vanaf 8 deelnemers. 

 • Tijdens de praktijkdagen wordt zowel de theoretische stof als oefening in de praktijk behandeld.
Gevorderd: Startdatum 9 november 2024

Een nieuwe startdatum volgt binnenkort!

LOCATIE VAN DE  PRAKTIJKDAGEN:

Justin's Lab/Mobile Parts Shop
Santkamp 5, 6836 BE Arnhem

De locatie is zowel met de auto als het OV goed bereikbaar. Parkeren is kosteloos. 

Praktijkdagen 

Zaterdag 9 november - Praktijkdag 1

Zondag 10 november - Praktijkdag 2 

Maandag 11 november - Praktijkdag 3 

Dinsdag 12 november - Praktijkdag 4

Woensdag 13 november - Praktijkdag 5 

Donderdag 14 november - Praktijkdag 6 

Vrijdag 15 november - Praktijkdag 7

BELANGRIJK

 • Deze opleiding wordt geleid door een Engelssprekende instructeur, met de mogelijkheid tot Nederlandstalige begeleiding vanaf 8 deelnemers.

 • Tijdens de praktijkdagen wordt zowel de theoretische stof als oefening in de praktijk behandeld.

ALGEMENE VOORWAARDEN

De opleiding is opgezet in samenwerking met opleidings- en webwinkel The Art of Repair met Justin Ashford. Voor deze opleiding zijn de algemene voorwaarden van The Art of Repair (AOR BV) van toepassing. OFED houdt toezicht op het zorgvuldig gebruik van persoonsgegevens. 

 • Zodra een opdrachtgever een bestelling plaatst, komt de overeenkomst tot stand en gaat deze van kracht.
 • Binnen 30 dagen na factuurdatum dient de betaling te worden voldaan op de wijze die door AOR B.V. is aangegeven.
 • Een bestelling is definitief wanneer je een betalingsbewijs en/of een bestelbevestiging per e-mail hebt ontvangen.
 • Als cursist heb je de mogelijkheid om binnen 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te ontbinden. De bedenktermijn vanaf de bevestiging van overeenkomst en geldt voor zowel individuele- als zakelijke aankopen.
 • Bij te weinig aanmeldingen voor de betreffende opleiding behoudt AOR BV het recht om het evenement tot zes dagen vóór aanvang te annuleren.
 • Bij AOR BV bieden wij de mogelijkheid aan om kosteloos te annuleren tot tien werkdagen voor de aanvang van de cursus. De annulering dien je schriftelijk in per mail naar: info@artof.repair.
 • Wanneer je ervoor kiest om de training te annuleren na de eerste opleidingsdag, ben je gerechtigd om het volledige bedrag terug te krijgen.
 • Leg klachten over de uitvoering van een overeenkomst binnen 7 dagen bij AOR BV neer.
 • Het is van groot belang dat het cursusmateriaal dat wordt aangeboden tijdens een cursus niet op enigerlei wijze wordt verspreid of verveelvoudigd zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.

Klik hier voor een volledig overzicht van alle  voorwaarden van de opleiding

 

ETD Academy

Ga naar de Academy voor eenvoudig online leren

Contact

Opleidingsfonds Elektrotechnische Detailhandel (OFED)
E-mail: info@ofed.nl
KvK: 41158523

Heeft u vragen over de OFED-premie? Stuur een bericht naar werkgever@ofed.nl

Heeft u een andere vraag? Bekijk onze veelgestelde vragen.

Powered by