Duurzaam werken in de ETD

Verduurzaming is van belang voor het leefbaar houden van de aarde. Ook bedrijven worden geacht na te denken een duurzaam bedrijfsplan. De Elektrotechnische Detailhandel (ETD) kan op het gebied van duurzaamheid een belangrijke bijdrage leveren, terwijl dit ook kansen biedt. Reden voor OFED om de ETD Academy uit te breiden met een reeks e-learnings en tools die specifiek op dit onderwerp ingaan.

Nieuwe E-learnings en Tools om Duurzaamheid in de Detailhandel te Bevorderen

E-Learnings

Een recente ontwikkeling in de detailhandel richt zich op het verbeteren van kennis over duurzaamheid, met name gericht op energieverbruik en energielabels. Een serie nieuwe e-learnings, ontwikkeld als onderdeel van het leerpad van de ETD Academy, is gelanceerd om dit doel te ondersteunen.

Deze e-learnings zijn tot stand gekomen na uitgebreide gesprekken met verschillende professionals uit de branche, van ondernemers tot werknemers op de werkvloer. Ze zijn ontworpen om zowel de basisprincipes van duurzaamheid als praktische tools te bieden aan medewerkers uit de ETD.

De interactieve elementen van de cursus bieden deelnemers praktische ervaring. Door middel van video's en vragen kunnen deelnemers situaties simuleren waarin ze duurzaamheid bespreken met klanten, waardoor bewustzijn en vaardigheden op dit gebied verbetert.

De e-learnings zijn terug te vinden in de ETD Academy via het leerpad "Duurzaamheid in de ETD - Basis".

TOOLS

Naast de e-learnings voor werknemers op de werkvloer biedt de ETD Academy ook waardevolle informatie en tools voor ondernemers en winkeleigenaren. Dit omvat onder meer 'canvassen', hulpmiddelen die ondernemers kunnen helpen bij het identificeren van mogelijkheden om hun CO2-uitstoot te verminderen en hun bedrijfsvoering te verduurzamen.

Infographic - Smartphone

Infographic - Stofzuiger

Infographic - Oven

Infographic - Televisie

Infographic - Wasmachine

Infographic - R-ladder

Factsheet - Energielabels vergelijken

Canvas - Circulaire verdienmodellen

Canvas - Taken circulaire verdienmodellen

De tools en e-learnings zijn flexibel en kunnen worden aangepast aan het kennisniveau en de behoeften van individuele ondernemers. Door gebruik te maken van deze bronnen kunnen winkels en bedrijven in de detailhandel concrete stappen zetten om hun impact op het milieu te verminderen en bij te dragen aan een duurzamere branche.

ETD Academy

Ga naar de Academy voor eenvoudig online leren

Contact

Opleidingsfonds Elektrotechnische Detailhandel (OFED)
E-mail: info@ofed.nl
KvK: 41158523

Heeft u vragen over de OFED-premie?
Bel 020 - 244 54 22 of stuur een bericht naar werkgever@ofed.nl

Heeft u een andere vraag? Bekijk onze veelgestelde vragen.

Powered by