In samenwerking met Techniek Nederland heeft OFED de opleiding Basis Witgoedmonteur ontwikkeld. De opleiding is geschikt voor nieuwkomers in het vak, maar ook voor monteurs die hun kennis willen vergroten. De opleiding is gerealiseerd in samenwerking met een aantal zeer betrokken en bevlogen witgoed reparateurs waardoor de opleiding bijzonder goed aansluit op de markt en de praktijk. 


Inhoud en opzet van de opleiding 

In deze opleiding wordt niet alleen de technische kant van witgoed en ander vakspecifiek lesmateriaal behandeld, maar ook klanttevredenheid en jouw rol als uithangbord van de organisatie. 

De opleiding bestaat uit:

Je doorloopt de training in een groep van 12 personen. De opleiding is in 6 maanden af te ronden. Na afronding van de opleiding ontvangen deelnemers een door de branche erkend certificaat.

Voor wie is deze opleiding geschikt?

Deze opleiding is geschikt voor monteurs met een elektrotechnische achtergrond (mbo-niveau 2) die werken bij een witgoedreparateur en hun kennis willen vergroten. Geïnteresseerden die nog niet werkzaam zijn in de praktijk, moeten beschikken over een technische achtergrond op mbo-niveau 2. Tijdens de opleiding doen zij praktijkervaring op door stage te lopen bij een erkende witgoedreparateur.

Deelnamekosten

De deelnamekosten van deze opleiding zijn  € 1.950,- exclusief 21% BTW per deelnemer (onder voorbehoud). Dit is inclusief het opleidingsboek, de praktijkdagen, de digitale trainingen, locatie en catering.

Van deelnemers wordt verwacht dat zij eigen gereedschap en meetapparatuur meenemen naar de praktijkdagen. 

Let op: kijk voor de actuele deelnamekosten en de annuleringsvoorwaarden op de website van Techniek Nederland.

 
Tips voor het bekostigen van de opleiding

Werknemer? Mogelijk kun je voor deze opleiding gebruik van maken van je Persoonlijk Leerbudget.

Voor mensen in de WW die zich willen laten scholen richting een kansrijk beroep zoals elekromonteur witgoed is een Scholingsbudget beschikbaar. Aanvragen hiervan kan via het UWV.Belangrijke aandachtspunten:

Lees deze goed door voordat je je aanmeldt. 

  • Per opleiding zijn er 12 plekken beschikbaar. Er is veel belangstelling voor de opleiding. Aanmeldingen worden op basis van binnenkomst verwerkt. Wil je zeker zijn van een plek? Meld je dan zo spoedig mogelijk aan. 

  • De opleiding gaat definitief door zodra er 9 deelnemers zijn aangemeld voor een startdatum. Wij hanteren dit aantal om de deelnamekosten van de opleiding zo laag mogelijk en toegankelijk te houden. 

  • Na aanmelding ontvang je een factuur van de opleiding op het doorgeven factuuradres (van de deelnemer of werkgever). Deze factuur moet twee weken voor de start van de opleiding volledig betaald zijn om te kunnen starten. Zorg dus dat dit op tijd is geregeld. 

  • Werkzaam bij United Retail? Neem dan contact op met je leidinggevende, manager of het hoofdkantoor. Er zijn in-company trainingen beschikbaar. 

  • Witgoedmonteur leer je het beste in de praktijk. Daarom zijn de praktijkdagen tijdens deze opleiding een verplicht en heel belangrijk onderdeel. Check voordat je je aanmeldt of je alle praktijkdagen kunt bijwonen. Blokkeer deze data ook direct in je agenda. Op een enkele uitzondering na is het namelijk niet mogelijk om de praktijkdag op ander moment bij te wonen. Meld je dus echt alleen aan als je zeker weet dat je aanwezig kunt zijn bij alle praktijkdagen!

STARTDATA EN AANMELDEN

Start datum: 4 oktober 2023

Een week voor deze datum ontvangen deelnemers de theoriemap met studieplanner, krijgen zij toegang tot de online trainingen en kunnen zij direct aan de slag. 

LOCATIE VAN DE PRAKTIJKDAGEN:

ROC midden Nederland / Techcampus Nieuwegein
Harmonielaan 1, 3438 EB Nieuwegein
Routebeschrijving 

De locatie is zowel per auto als OV goed bereikbaar. Parkeren is kosteloos. 

DE ONLINE- EN PRAKTIJKDAGEN  VINDEN PLAATS OP: 

Woensdag 4 oktober 2023 Onlinedag 1 De monteur als ambassadeur (online van 9.30 - 12.00 uur)

Dinsdag 24 oktober 2023 Praktijkdag 1 Wassen  (van 9.00 tot 16.00 uur)

Woensdag 1 november 2023 Onlinedag 2 Klantadvies (online van 9.30 - 12.00 uur)

Dinsdag 14 november 2023 Praktijkdag 2 Vaatwassen (van 9.00 tot 16.00 uur)

Dinsdag 5 december 2023 Praktijkdag 3 Koelen/Drogen (van 9.00 tot 16.00 uur)

Dinsdag 23 januari 2024 Praktijkdag 4 Magnetron/Oven 9.00 tot 16.00 uur)

Dinsdag 27 februari 2024 Praktijkdag 5 Kookplaten (van 9.00 tot 16.00 uur)

Meld je hier aan voor de opleiding Basis Witgoedmonteur met startdatum 4 oktober 2023


ETD Academy

Ga naar de Academy voor eenvoudig online leren

Contact

Opleidingsfonds Elektrotechnische Detailhandel (OFED)
E-mail: info@ofed.nl
KvK: 41158523

Heeft u vragen over de OFED-premie?
Bel 020 - 244 54 22 of stuur een bericht naar werkgever@ofed.nl

Heeft u een andere vraag? Bekijk onze veelgestelde vragen.

Powered by