Over de elektrotechnische detailhandel

De elektrotechnische detailhandel (ETD) bestaat uit alle winkels die witgoed, bruingoed, verlichting, computers, hifi- en telecommunicatieapparatuur verkopen. Deze winkels geven vaak ook advies en zorgen voor de bezorging, installatie en reparatie van producten. Op dit moment zijn er zo’n 27.000 werknemers in dienst bij ruim 1.500 werkgevers.

De branche ontwikkelt zich snel. Internetverkoop groeit en het koop- en winkelgedrag van de consument verandert. Een goede service en het garanderen van een snelle levering en kwaliteit worden daarom naast het aanbod en de prijs steeds belangrijker.

De fysieke winkel blijft ook nu nog een belangrijke plek waar de consument kennismaakt met de nieuwste producten. Die producten vragen stuk voor stuk om goed advies op het gebied van gebruik, aansluiting en functionaliteit. Dan moet je als verkoper begrijpen wat de klant bedoelt en altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.

Dat vraagt om vakmensen. Het is in onze branche daarom belangrijk om genoeg nieuwe mensen in het vak op te leiden, en de talenten van nu de mogelijkheden te geven om zich verder te ontwikkelen.

naar ETD Academy

Het platform voor eenvoudig online leren

Brancheorganisaties

Hieronder vind je brancheorganisaties waarmee we samenwerken.

Techniek Nederland

Techniek Nederland (voorheen Uneto-VNI) is de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel. De technische detailhandel bestaat uit winkelbedrijven die witgoed, bruingoed, verlichting, computers, hifi- en telecommunicatieapparatuur verkopen en repareren.

CNV Vakmensen

CNV Vakmensen is een vakorganisatie voor werknemers bij banken, verzekeraars, in de handel, grafische- en mediasector, ICT en andere dienstverlenende sectoren.

FNV vakgenoten

FNV Vakgenoten is een vereniging van werknemers en uitkeringsgerechtigden in de sectoren industrie, dienstverlening, vervoer en voeding.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het aanbod van OFED, het opleidingsfonds voor de elektrotechnische detailhandel. 

AANMELDEN

Contact

Opleidingsfonds Elektrotechnische Detailhandel (OFED)
E-mail: info@ofed.nl
KvK: 41158523

Heeft u vragen over de OFED-premie? Stuur een bericht naar werkgever@ofed.nl

Heeft u een andere vraag? Bekijk onze veelgestelde vragen.

Powered by