De gadgets van CES 2018

Bekijk hier de meest opvallende introducties van dit jaar!

Tiles

We zijn in ons leven best veel tijd kwijt aan het zoeken naar spullen zoals je portemonnee en sleutels. Hoe handig zou het zijn als een gadget ervoor zorgt dat je nooit meer hoeft te zoeken? Tile is een klein bluetooth zendertje dat je aan je spullen bevestigt, waardoor je het altijd terug kunt vinden. Het bereik van deze gadget blijft wel een issue, maar dat heeft de fabrikant nu opgelost door ervoor te zorgen dat de Tiles met elkaar kunnen communiceren. Zo vindt er een soort estafette-plaatsbepaling plaats. Nu maar hopen dat er heel veel Tiles verkocht en gebruikt worden, anders werkt het niet.

Kleinste USB

De nieuwste usb-stick van Sandisk is naar eigen zeggen de kleinste ter wereld.
Het stickje is in principe net zo groot als een normaal exemplaar van 64 GB, maar biedt ruimte voor 1TB. Op de CES werd een prototype getoond. Het prototype omarmt USB-C, waardoor je data kunt overzetten naar een smartphone, in aanvulling op computers. Sandisk vertelde niet vanaf wanneer het stickje verkrijgbaar is.

UV Sense

Over klein gesproken: L’Oréal’s UV Sense is een minuscuul sensortje dat je op de nagel kunt dragen. Deze gadget heeft geen batterij en is voorzien van een NFC antenne, temperatuur sensor en uv-sensor. Er kan drie maanden aan data worden opgeslagen, die je kunt bekijken op een app. Hier vind je ook informatie over de hoeveelheid uv-straling waaraan je bent blootgesteld.

Power Sleeve

Powerbanks, daar zijn we inmiddels wel bekend mee. Maar het is toch altijd een extra gadget die je mee moet nemen en dat is niet altijd handig. De Power Sleeve is een laptophoes die een MacBook kan opladen. De behuizing heeft 14.000 mA aan boord om de laptop twee keer volledig op te laden. De hoes is overigens ook geschikt voor de iPhone.

 

Razer Mamba Hyperflux

Het gaat hier niet om een slang, zoals de naam doet vermoeden, maar om een muis. Een computermuis wel te verstaan. Dit draadloze exemplaar hoeft men nooit op te laden, want dat doet hij volautomatisch wanneer het op de bijgeleverde mat ligt. Dit is mogelijk dankzij een magnetisch veld.

Electron Wheel

Het grootste nadeel van een e-bike is dat de batterij vaak zichtbaar is en het design van de fiets ietwat lomp maakt. Daar hebben de uitvinders van de Electron Wheel iets op gevonden. Tijdens de CES was te zien hoe dit wiel van een gewone fiets een elektrische fiets maakt. Het wiel assisteert wanneer je bergopwaarts fietst, heeft een topsnelheid van 32 kilometer per uur en de batterij gaat 80 kilometer mee. De Electron Wheel is verder uitgerust met Google Assistant, waarmee het gebruikers bijvoorbeeld kan helpen met het vinden van de weg.

Volgzaam koffertje

De ForwardX CX-1 is een koffer die je blijft volgen op het vliegveld. Geheel zelfstandig, je hebt er dus geen omkijken naar. Als je vertrouwt op de technologie althans. De koffer maakt gebruik van een camera met gezichtsherkenning. Is hij toch zoek, dan krijg je een berichtje via een armband.

Smart WC

Het kost wat, maar voor 6000 euro krijg je wél de ultieme smart wc. Wanneer je naar het toilet gaat, zal de sluitdeksel vanzelf open gaan, en wordt er voor sfeerverlichting en voetverwarming gezorgd. Alles voor een ontspannen toiletgang. De Kohler Numi is compatibel met Amazon’s virtuele assistent Alexa. Hierdoor kun je het toilet vragen om de wc-bril op te tillen, je favoriete liedjes af te spelen via de ingebouwde speakers of het toilet door te spoelen.

Meer lezen? Bekijk ook deze informatie in de OFED Kennisbank:

>> Smart Energie

>> Network Attached Storage (NAS)

Contact

Opleidingsfonds Elektrotechnische Detailhandel (OFED)
E-mail: info@ofed.nl
KvK: 41158523

Heeft u vragen over de OFED-premie?
Bel 020 - 244 54 22 of stuur een bericht naar werkgever@ofed.nl

Heeft u een andere vraag? Bekijk onze veelgestelde vragen.

Powered by