Website www.retailqf.nl gelanceerd

Op 6 december 2018 is de website www.retailqf.nl gelanceerd. Op de website vindt u de vernieuwde beroepscompetentieprofielen in de retail.

Retail Qualification Framework
De beroepscompetentieprofielen geven een passend beeld van de beroepen in de retailsector van vandaag. Het zijn door de branche gedragen beschrijvingen van rollen, verantwoordelijkheden en competenties. De profielen zijn te beschouwen als handvatten voor opleiding, training en carrièremogelijkheden voor medewerkers in de retail. De profielen, met daaronder de rollen die werknemers kunnen vervullen, zijn geplaatst in een Retail Qualification Framework (RQF).

Tijdens de bijeenkomst op 6 december 2018 waarin de website werd gelanceerd lichtte Gemmie Hermens, HR-directeur FNG Group Nederland, de voordelen van het RQF voor de sector toe. Zij geeft aan dat het een belangrijke bron is voor het vormgeven van zowel formele als informele leeractiviteiten die bij FNG worden ingezet om de loopbaan van ‘wieg tot graf’, dat wil zeggen van onboarding tot aan pensionering, van de retail medewerkers te begeleiden.

Rollen in beweging
Ook Rebecca de Groof, projectmanager bij Jumbo was vol lof over de vernieuwde beroepscompetentieprofielen. Zij gaf aan dat de profielen prima passen bij de ontwikkelingen anno 2018. Juíst het ontwikkelen van medewerkers is het antwoord op de trends die gaande zijn in de food-retail branche, zoals blurring van horeca en retail en het creëren van een beleving voor de klant.

De beroepsbeschrijvingen op de RQF-site zijn geen ‘statische’ documenten. De ontwikkelaars van KCH hebben gekozen voor een flexibele systematiek waarbij rollen en competenties worden beschreven. Niet iedere medewerker zal steeds alle rollen vervullen. Rollen worden verdeeld binnen een team of mogelijk uitbesteed.

Op de website www.retailqf.nl kan feedback worden gegeven, want het is van belang om de profielen actueel te houden en aan te vullen.

Contact

Opleidingsfonds Elektrotechnische Detailhandel (OFED)
E-mail: info@ofed.nl
KvK: 41158523

Heeft u vragen over de OFED-premie? Stuur een bericht naar werkgever@ofed.nl

Heeft u een andere vraag? Bekijk onze veelgestelde vragen.

Powered by