Vooruitblik IFA 2018

IFA, de grootste consumentenelektronicabeurs in Europa, opent in september de deuren.

Trends

Welke trends en noviteiten spelen dit jaar de boventoon? Welke onderwerpen moeten absoluut besproken worden door de keynote-sprekers? De organisatie, onderzoeksinstituut GfK Retail and Technology en enkele fabrikanten gaven in Rome antwoord op deze vragen.
Op het gebied van televisies wordt 8K het buzzword van IFA 2018. Hoewel er nog weinig content is voor deze resolutie, zullen er veel televisies geïntroduceerd of aangekondigd worden die over deze technologie beschikken.

Beter beeld, groter scherm

De innovaties op het gebied van beeldkwaliteit leiden ertoe dat consumenten steeds grotere schermen kopen, aldus Christan Göke, CEO van Messe Berlin. “De categorie 55 tot 59 inch groeide in qua volume vorig jaar met 23 procent. Voor de categorie 60 tot 69 inch was die groei zelfs 37 procent en de televisies groter dan 70 inch werden 35 procent meer verkocht.”
Andere trends zijn uiteraard de toepassing van spraakbesturing en in de smartphone-markt besteden fabrikanten meer en meer aandacht aan betere camera’s en een langere batterijduur. Uit onderzoek blijkt namelijk dat consumenten dit bijzonder belangrijk vinden.

Groei

Christan Göke is, net als de andere sprekers tijdens de persconferentie, bijzonder goed te spreken over de CE-markt en over de markt voor huishoudelijke apparatuur in het bijzonder. De markt voor huishoudelijke apparatuur heeft in het afgelopen decennium alleen maar positieve cijfers laten zien”, vertelt Jürgen Boyne, Global Director Consumer Electronics, GfK Retail and Technology. “Automatische koffiemachines plussen zelfs al vijftien jaar. Dit jaar verwachten we een groei van maar liefst 14 procent.”

Innovatie

“Net als in de CE-markt is innovatie de drijvende kracht achter de verkopen van huishoudelijke apparaten”, vervolgt Boyne. De meeste huishoudens hebben namelijk al een wasmachine, droger, vaatwasser of koelkast. Als we kijken naar koelkasten dan blijkt een energiezuiniger of hoger model een goede reden om de oude te vervangen. Twee meter hoge modellen worden populairder, evenals No Frost en uiteraard energielabel A++ of zuiniger. Daarnaast zullen we ook dit jaar weer veel nieuwe smart oplossingen en spraakbesturing zien. Van luchtreinigers tot koelkasten; steeds meer apparaten worden onderdeel van ons smart leven.”

Contact

Opleidingsfonds Elektrotechnische Detailhandel (OFED)
E-mail: info@ofed.nl
KvK: 41158523

Heeft u vragen over de OFED-premie? Stuur een bericht naar werkgever@ofed.nl

Heeft u een andere vraag? Bekijk onze veelgestelde vragen.

Powered by