Persoonlijk Leerbudget beschikbaar!

Het Persoonlijk Leerbudget is vanaf 1 september 2020 in te zetten voor opleiding en training.

Het is belangrijk dat medewerkers in de elektrotechnische detailhandel goed inzetbaar blijven, nu en in de toekomst. Daarom hebben werkgevers en vakbonden een leerbudget afgesproken binnen de cao. Dit Persoonlijk Leerbudget ondersteunt aantrekkelijk en inspirerend werkgeverschap. Bovendien is het bedoeld als een impuls voor de motivatie en ontwikkeling van medewerkers in de branche.

Budget beschikbaar vanaf 1 september 2020
Werknemers met een arbeidsovereenkomst van meer dan 15 uur per week hebben sinds 1 juli 2018 recht op een Persoonlijk Leerbudget op van €12,50 per maand of € 150,– per jaar inclusief BTW. Dit bedrag kan binnen de huidige cao oplopen tot maximaal € 300,-.
Het leerbudgut kan met ingang van 1 september 2020 worden besteed aan scholing en ontwikkeling via het opleidingsportaal op Persoonlijkleerbudget.nl.

Rekentool, cheques en een poster
Werknemers kunnen op het portaal kiezen uit een breed aanbod opleidingen en trainingen, waarvan sommigen ook kosteloos. De gekozen opleiding moet bijdragen aan de persoonlijke loopbaan van de werknemer zodat zij kunnen meebewegen in een dynamische en snel veranderende markt en branche. Er zijn cheques en posters beschikbaar om medewerkers te informeren over het bestaan van de regeling. Met de rekentool kan de hoogte van het budget worden vastgesteld.

Meer weten?
Het Persoonlijk Leerbudget wordt uitgevoerd door het Opleidingsfonds Elektrotechnische Detailhandel (OFED) in opdracht van Techniek Nederland, FNV en CNV vakmensen.
Kijk voor de voorwaarden en aanvullende informatie Persoonlijkleerbudget.nl.

Contact

Opleidingsfonds Elektrotechnische Detailhandel (OFED)
E-mail: info@ofed.nl
KvK: 41158523

Heeft u vragen over de OFED-premie? Stuur een bericht naar werkgever@ofed.nl

Heeft u een andere vraag? Bekijk onze veelgestelde vragen.

Powered by