RENS DE BRUIJN VAN STRIJBOSCH:

‘EIGEN LEEROMGEVING ETD ACADEMY SLUIT AAN OP ONZE WENSEN’

Ook voor kleinere winkels en ketens in het ETD-kanaal kan een eigen omgeving worden gecreëerd binnen de ETD Academy. Dit biedt voordelen, zoals het zelf kiezen van trainingen en leerpaden, die laagdrempelig en gratis zijn.

"Ik ben er in ieder geval heel blij mee”, zegt Rens de Bruijn. Hij is technisch adviseur en interne opleider bij Strijbosch, een familiebedrijf in Nistelrode dat zich richt op de consumenten- en de professionele markt. “Ik verzorg hier sinds vier  jaar de interne opleidingen, puur gericht op het vakgebied witgoed. We zijn met de Academy in zee gegaan omdat het precies die trainingen bevat die wij nodig hebben.  Hierdoor was het niet nodig om zelf een portaal te starten. De Academy biedt alles wat er nodig is.”

Basiskennis
Hij legt uit dat Strijbosch daarom zelf is gestart met eigen opleidingstrajecten toegespitst op alle aspecten waar zijn werknemers mee te maken krijgen. “We kwamen in contact met wat nu de ETD Academy is en dit bleek perfect aan te sluiten op onze wensen. We maken hier nu dankbaar gebruik van. De nieuwe medewerkers die bij ons in dienst komen, moet een zeker niveau van basiskennis beheersen. Ze krijgen een interne opleiding, waarbij ze eerst een aantal trajecten bij ETD Academy moeten doorlopen.”

Tijdig bijspringen
Rens de Bruijn vindt het prettig dat hij via de eigen omgeving in ETD Academy de vorderingen van de deelnemers kan monitoren. “Zo kan ik zien of de trainingen zijn gevolgd en of de toetsen succesvol zijn afgerond. Maar er kan ook worden gezien dat iemand nog nooit heeft ingelogd. Zo kunnen we tijdig bijspringen als het nodig is.” Een mooie bijkomstigheid is dat deelnemers punten kunnen verdienen. “Je kan hier een soort competitie aan verbinden. Sommigen zijn hier gevoelig voor en doen hierdoor extra hun best. Een mooie stimulans.”

Leerpaden
Belangrijk vindt hij dat de trainingen helemaal zijn toegespitst op het ETD-kanaal. Veel van de geboden kennis, zowel technisch als commercieel, is vereist voor mensen die in deze sector hun functie goed willen uitvoeren, stelt De Bruijn. Hij denkt dan ook dat Strijbosch ook meer gebruik gaat maken van de vorig jaar geïntroduceerde leerpaden.

Leerpaden bestaan uit bundels e-learnings waar de deelnemers stap voor stap doorheen worden geleid. De leerpaden hebben verschillende niveaus en op het persoonlijke dashboard zijn de vorderingen en behaalde certificaten te zien. Rens de Bruijn: “Deze leerpaden zijn een tamelijk nieuwe toevoeging aan de Academy. We moeten onze leertrajecten nog daarop aanpassen. We doen het nu nog op de oude manier, maar we willen in de toekomst die leerpaden gaan toekennen aan onze medewerkers.”

Brede selectie
ETD Academy bevat inmiddels veel meer dan alleen trainingen gericht op het ETD-kanaal. Dankzij samenwerking met GoodHabitz en de E-Academy van Thuiswinkel.org kunnen deelnemers van de Academy ook al hun trainingen volgen. En dit zijn er heel wat. Op Goodhabitz bijvoorbeeld is een zeer brede selectie aan e-learnings te vinden, variërend van cursussen in weerbaarheid of leiderschap tot talen en van het leren van de fijne kneepjes van applicaties als Photoshop of Excel tot trainingen in presenteren of koude acquisitie. De e-learnings van E-Academy van Thuiswinkel.org spitsen zich toe op kennis over allerlei zaken die verbonden zijn aan e-commerce. Op de vraag of de medewerkers van Strijbosch ook hiervan gebruik maken, antwoordt De Bruijn: “We stellen een aantal trainingen in ETD Academy verplicht, die hebben onze mensen echt nodig als basis. Daarnaast maken ze een eigen keuze uit het aanbod voor zelfstudie op basis van hun persoonlijke interesses. Hier mogen onze werknemers in hun eigen tijd gebruik van maken.”

Toevoeging
Hij vindt de ETD Academy een waardevolle toevoeging voor zijn bedrijf. “De Academy biedt een breed assortiment opleidingen en is erg geschikt voor het leggen van een stevige basis. Ik vind het een prachtig concept, want drie jaar geleden wilden we zelf zo’n soort platform maken maar toen kwam dit op ons pad. Dus dat hoefden we zelf niet meer te doen. Wat ons betreft een perfecte oplossing!”

Contact

Opleidingsfonds Elektrotechnische Detailhandel (OFED)
E-mail: info@ofed.nl
KvK: 41158523

Heeft u vragen over de OFED-premie? Stuur een bericht naar werkgever@ofed.nl

Heeft u een andere vraag? Bekijk onze veelgestelde vragen.

Powered by