Eerste certificaten keurmerk Refurbished uitgereikt

Afgelopen vrijdag reikte Techniek Nederland de eerste certificaten van het nieuwe Keurmerk Refurbished uit aan Forza Refurbished, leapp en Renewd. Het keurmerk moet consument helpen om te achterhalen of ze een betrouwbare smartphone kopen of niet.

Slechte batterijen

In 2018 deed de Consumentenbond een onderzoek naar opgeknapte (refurbished) smartphones beoordeelde maar 6 van 18 als ‘een goede deal’. Er mankeerde vaak iets aan de toestellen en korting die je krijgt valt vaak tegen, ontdekten de testers. Vooral i-Phone batterijen bleken ondermaats te presteren, dus om de kwaliteit te verbeteren greep de overheid in.

Refurbished

Het Ministerie van Economische Zaken, Techniek Nederland (de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel) en vijf grote refurbishedpartijen hebben de handen ineen geslagen en nu is het ‘Keurmerk Refurbished’ een feit. Het doel van het nieuwe keurmerk is om de kwaliteit van refurbished smartphones te verbeteren en zo een bijdrage leveren aan een circulaire economie. Om het keurmerk te mogen dragen, moeten bedrijven een toestel op ruim 50 punten controleren.

Toekomst

Op het moment is het keurmerk alleen beschikbaar voor iPhones. Op termijn willen de organisaties het uitbreiden naar iPads, MacBooks en Android-toestellen. Na Forza Refurbished, Leapp en Renewd zullen waarschijnlijk meer refurbished aanbieders zich aanmelden voor het keurmerk.

 

OP DE HOOGTE BLIJVEN OVER DE ONTWIKKELINGEN BINNEN DE TELECOM? SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF OF DOWNLOAD DE OFED ACADEMY APP!

Contact

Opleidingsfonds Elektrotechnische Detailhandel (OFED)
E-mail: info@ofed.nl
KvK: 41158523

Heeft u vragen over de OFED-premie? Stuur een bericht naar werkgever@ofed.nl

Heeft u een andere vraag? Bekijk onze veelgestelde vragen.

Powered by