Top 5 trends van CES 2020

Wat waren de meest opvallende innovaties op de Consumer Electronics Show in Las Vegas? Bekijk onze top 5! 

De grootste elektronicabeurs ter wereld, de Consumer Electronics Show in Las Vegas, wordt ieder jaar in januari gehouden. Honderden fabrikanten op het gebied van consumentenelektronica laten de nieuwste producten en concepten laten zien. Wat waren de trends van de CES 2020? Welke producten kunnen we verwachten? We hebben een top 5 gemaakt van de beste trends, concepten en producten.

1. Samsung Ballie

De Samsung Ballie zien we dit jaar niet in de winkels verschijnen, maar wat Samsung tot nu toe heeft laten zien maakt zeker indruk. De Samsung Ballie is een rollende robot en is jouw hulp in huis. Het volgt de bewoners door het huis, doet dienst als beveiligingscamera en kan andere apparaten aansturen. Denk in feite aan een slimme speaker als een Google Home, maar dan in de vorm van een rollende robot.

2. 8K

We hebben het tijdens de IFA 2019 in Berlijn ook al genoemd. Daar zagen we volop 8K-televisies en dat was dit jaar tijdens de CES 2020 zeker niet anders. Iedere fabrikant is bezig met 8K. Voor veel consumenten is 8K nu nog veel te duur, maar de prijzen zullen de komende tijd flink gaan dalen. Laten we hopen dat 8K-content niet vergeten gaat worden. Ook interessant op het gebied van televisies: kleinere oled-tv’s. We zien met name 55-inch en 65-inch oled-tv’s, maar tijdens de CES hebben fabrikanten voor het eerst ook een 48-inch oled-tv laten zien. De prijs van dit model zal uiteraard lager zijn dan die van de grotere modellen, zodat oled ook steeds betaalbaarder wordt voor de gewone consument.

3. Smart home groeit door

Smart home gaat zich steeds meer uitbreiden. Verschillende fabrikanten brengen het komende jaar producten op de markt die te maken hebben met slimme huishoudelijke producten. Wat te denken van een slimme kas voor in huis om zelf groenten of fruit te verbouwen? Een douchekop met slimme speaker? Een sensor waarmee je beter kan barbecuen? Of slimme koelkasten met kunstmatige intelligentie? Het leukste nieuws komt echter van iRobot, de fabrikant achter de Roomba-stofzuigers. Zij lieten weten te werken aan een robotstofzuiger met armen. Deze helpt niet alleen met stofzuigen, maar kan dankzij de armen ook afwassen, de wasmachine vullen of eten serveren. Volgens iRobot zullen we er echter nog vijf jaar op moeten wachten voordat we ze in de winkels kunnen kopen.

4. Bee

De Bee is een interessant nieuw product voor je thuisbeveiliging. De Bee is een observatiedrone die geheel zelfstandig werkt. Je plaatst sensoren (Sunflowers genaamd) rond je huis en in je tuin. Worden er verdachte bewegingen gedetecteerd door de sensoren? De Bee zal er direct op afvliegen om te kijken wat er aan de hand is. De Bee is uitgerust met een camera, waardoor dit model in feite een zelfstandige vliegende beveiligingscamera is. Of het heel handig is met alle regels omtrent drones in Nederland, dat valt nog te bezien. Leuk is het in ieder geval wel.

5. Opvouwbare computers

We hebben natuurlijk al de opvouwbare smartphone. Deze trend lijkt zich nu uit te gaan breiden naar je computer. Verschillende fabrikanten hebben een opvouwbare pc laten zien. Alhoewel pc, het ziet er eerder uit als een tablet. Je kunt het scherm echter vouwen zoals je wilt, waarbij je direct een virtueel toetsenbord op de helft van het scherm te zien krijgt. Wil je iets meer flexibiliteit? Middels een extern toetsenbord en muis tover je het geheel om in een traditionele werk-pc.

Op de hoogte blijven van productinnovaties?

Maak dan gebruik van OFED Academy. Dé nieuwe manier van online leren. Op dit platform volg je allerlei interessante trainingen wanneer het jou uitkomt. Gewoon op je computer, smartphone of tablet. Van Smart Home tot consumentenrecht en verkooptechnieken: met OFED Academy blijf jij jezelf continu ontwikkelen. > Lees hier meer

Contact

Opleidingsfonds Elektrotechnische Detailhandel (OFED)
E-mail: info@ofed.nl
KvK: 41158523

Heeft u vragen over de OFED-premie? Stuur een bericht naar werkgever@ofed.nl

Heeft u een andere vraag? Bekijk onze veelgestelde vragen.

Powered by