CES 2019: Startups op het internationale podium voor innovatie

Meer dan zestig Nederlandse bedrijven reizen in januari 2019 af naar de de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Het aantal, dat ze schat op 66 startups, kan volgens de zegsvrouw nog hoger uitvallen. Dit jaar stonden er nog 53 Nederlandse startups op het prestigieuze elektronica-evenement. Nederland stuurt sinds 2 jaar startups naar het evenement.

De Consumer Electronics Show is een jaarlijkse technologiebeurs die elk jaar plaatsvindt in Las Vegas. Sinds 2004 worden hier de nieuwste producten op het gebied van consumentenelektronica gepresenteerd. Vorig jaar waren er meer dan 182.000 bezoekers, die kwamen kijken naar presentaties van meer dan 4.400 verschillende bedrijven.

Amerikaans kapitalisme

Ook prins Constantijn van StartupDelta is aanwezigheid komende CES. Hij vind het belangrijk dat startups goed begeleid worden, dat een startup – en daarmee het Nederlandse bedrijfsleven – wordt blootgesteld aan het Amerikaanse kapitalisme. Ze zijn veeleisend en erg ambitieus: een goede vuurdoop voor de Nederlandse bedrijven. Daarnaast komt tijdens CES de hele wereld bij elkaar, wat erg leerzaam is voor de verschillende startups.

 

CES 2019 vindt plaats op 8 – 11 januari in Las Vegas.

Bron: https://www.sprout.nl/artikel/startups/meer-dan-60-nederlandse-startups-op-ces-2019

 

Meer weten over consumentenelektronica? Meld je hier aan voor OFED Academy!

Contact

Opleidingsfonds Elektrotechnische Detailhandel (OFED)
E-mail: info@ofed.nl
KvK: 41158523

Heeft u vragen over de OFED-premie? Stuur een bericht naar werkgever@ofed.nl

Heeft u een andere vraag? Bekijk onze veelgestelde vragen.

Powered by