In samenwerking met Techniek Nederland heeft OFED de opleiding Mobile Repair ontwikkeld. De opleiding is geschikt voor nieuwkomers in het vak, maar ook voor reparateurs die hun kennis willen vergroten. Zowel de theorie- als praktijkstof is gerealiseerd in samenwerking met de, in de branche bekende, zeer bekwame Justin Ashford, die je in zijn interactieve lessen volledig meeneemt in zijn passie over de reparatie van smartphones en tablets.


Inhoud en opzet van de opleidingen

De opleidingen van Mobile Repair gaan over meer dan alleen reparaties, en onderscheiden zich zo van andere cursussen en trainingen voor smartphonereparatie. Zo wordt ook aandacht te besteedt aan de commerciële aspecten en ondernemerschap, naast de technische vaardigheden. Dit maakt jou naast reparateur, ook ambassadeur van het product. De kennisoverdracht van deze opleidingen biedt je bovendien veel doorgroeimogelijkheden. Specifiek gericht op de ETD, behandelen deze opleidingen relevante kwesties voor de gehele branche.

De opleidingen bestaan uit

 

  • Vier tot zeven (afhankelijk van niveau) praktijkdagen op locatie waar je, onder begeleiding elektrotechniekexpert Justin Ashford, zelf aan de slag gaat met de reparatie van een smartphone en/of tablet (met de mogelijkheid om je eigen, meegenomen smartphone of tablet te repareren). Justin geeft les in het Engels, maar er is ook altijd een Nederlandstalige docent aanwezig.

 

  • Altijd welkom om na je opleiding terug te komen op praktijkdagen ter herhaling, mits je je eigen (kapotte) oefenapparatuur meeneemt. 

Je doorloopt de training in 4 dagen met een groep van 20 personen, naast het individuele theoriegedeelte dat je binnen 1 maand door kunt hebben genomen. Na afronding van de gehele opleiding ontvangen deelnemers een door de branche erkend certificaat.

Voor wie is deze opleiding geschikt?

Onze Smart Repair opleiding bestaat uit 3 niveaus en omvat zowel basisreparaties als geavanceerde reparaties.

De Basisopleiding Mobile Repair behandelt softwareproblemen en basisreparaties op niveau 1 en 2. Het is geschikt voor beginners en tevens als een opfriscursus.

De Vervolgopleiding Mobile Repair focust zich op niveau 2 en 3, waarbij de fijne kneepjes van moederbordreparaties worden geleerd. Hoewel deze opleiding enige ervaring met elektrotechniekreparaties vereist, moedigt onze instructeur, Justin, onervaren reparateurs aan om deze opleiding ook te volgen, zolang zij alle theoretische kennis goed doornemen en enthousiast zijn.

Deelnamekosten

Basisopleiding Mobile Repair

De deelnamekosten voor deze opleiding bedragen €1.295,-. Bedrijven aangesloten bij OFED ontvangen een korting van 10% wat de totale kosten terugbrengt naar €1.165,50. Dit tarief is inclusief digitale trainingen, praktijklessen, locatie en catering. 

Let op: De digitale trainingen zijn enkel inbegrepen voor bedrijven aangesloten bij OFED. In andere gevallen kan je je abonneren op de trainingen voor €150,- per maand. Kijk voor de actuele deelnamekosten en de annuleringsvoorwaarden op de website van Techniek Nederland.

Vervolgopleiding Mobile Repair

De deelnamekosten voor deze opleiding bedragen €2.150,-. Bedrijven aangesloten bij OFED ontvangen een korting van 10% wat de totale kosten terugbrengt naar €1.935,-. Dit tarief is inclusief digitale trainingen, praktijklessen, locatie en catering.

Let op: De digitale trainingen zijn enkel inbegrepen voor bedrijven aangesloten bij OFED. In andere gevallen kan je je abonneren op de trainingen voor €250,- per maand. Kijk voor de actuele deelnamekosten en de annuleringsvoorwaarden op de website van Techniek Nederland.

Gereedschap en meetapparatuur is aanwezig op locatie, wel mogen deelnemers eigen kapotte apparatuur meenemen ter reparatie (niet verplicht). 
 
Tips voor het bekostigen van de opleiding

Werknemer? Mogelijk kun je voor deze opleiding gebruik van maken van je Persoonlijk Leerbudget.Belangrijke aandachtspunten

Lees deze goed door voordat je je aanmeldt: 

  • Per opleiding zijn er 20 plekken beschikbaar. Er is veel belangstelling voor de opleiding. Aanmeldingen worden op basis van binnenkomst verwerkt. Wil je zeker zijn van een plek? Meld je dan zo spoedig mogelijk aan. 

  • De opleiding gaat definitief door zodra er 11 deelnemers zijn aangemeld voor een startdatum. Wij hanteren dit aantal om de deelnamekosten van de opleiding zo laag mogelijk en toegankelijk te houden. 

  • Na aanmelding ontvang je een factuur van de opleiding op het doorgeven factuuradres (van de deelnemer of werkgever). Deze factuur moet twee weken voor de start van de opleiding volledig betaald zijn om te kunnen starten. Zorg dus dat dit op tijd is geregeld. 

  • Mobiele reparaties leer je het beste in de praktijk. Daarom zijn de praktijkdagen tijdens deze opleiding een verplicht en heel belangrijk onderdeel. Check voordat je je aanmeldt of je alle praktijkdagen kunt bijwonen. Blokkeer deze data ook direct in je agenda. Op een enkele uitzondering na is het namelijk niet mogelijk om de praktijkdag op ander moment bij te wonen. Meld je dus echt alleen aan als je zeker weet dat je aanwezig kunt zijn bij alle praktijkdagen!

STARTDATA EN AANMELDEN

Start datum Basisreparaties: volgt

Een week voor deze datum ontvangen deelnemers de theoriemap met studieplanner, krijgen zij toegang tot de online trainingen en kunnen zij direct aan de slag. 

LOCATIE VAN DE PRAKTIJKDAGEN:

ROC midden Nederland / Techcampus Nieuwegein
Harmonielaan 1, 3438 EB Nieuwegein
Routebeschrijving 

De locatie is zowel per auto als OV goed bereikbaar. Parkeren is kosteloos. 

DE PRAKTIJKDAGEN  VINDEN PLAATS OP: 

Dinsdag 5 september 2023 Praktijkdag 1 Wassen  (van 9.00 tot 16.00 uur)
Dinsdag 26 september 2023 Praktijkdag  2 Vaatwassen (van 9.00 tot 16.00 uur)
Woensdag 4 oktober 2023 Onlinedag 1 Monteur als ambassadeur I (online van 9.30 - 12.00 uur)
Dinsdag 24 oktober 2023 Praktijkdag 3 Koelen/Drogen (van 9.00 tot 16.00 uur)
Dinsdag 14 november 2023 Praktijkdag 4 Magnetron/Oven (van 9.00 tot 16.00 uur)
Woensdag 1 november 2023 Onlinedag 2 Monteur als ambassadeur II (online van 9.30 - 12.00 uur)
Dinsdag 5 december 2023 Praktijkdag 5 Kookplaten (van 9.00 tot 16.00 uur)

Meld je hier aan voor de opleiding Basis Witgoedmonteur met startdatum 5 september

Start datum microsolderen: volgt

Een week voor deze datum ontvangen deelnemers de theoriemap met studieplanner, krijgen zij toegang tot de online trainingen en kunnen zij direct aan de slag. 

LOCATIE VAN DE PRAKTIJKDAGEN:

ROC midden Nederland / Techcampus Nieuwegein
Harmonielaan 1, 3438 EB Nieuwegein
Routebeschrijving 

De locatie is zowel per auto als OV goed bereikbaar. Parkeren is kosteloos. 

DE PRAKTIJKDAGEN  VINDEN PLAATS OP: 

Dinsdag 3 oktober 2023 Praktijkdag 1 Wassen  (van 9.00 tot 16.00 uur)
Dinsdag 31 oktober 2023 Praktijkdag  2 Vaatwassen (van 9.00 tot 16.00 uur)
Woensdag 8 november 2023 Onlinedag 1 Monteur als ambassadeur I (online van 9.30 - 12.00 uur)
Dinsdag 21 november 2023 Praktijkdag 3 Koelen/Drogen (van 9.00 tot 16.00 uur)
Woensdag 29 november 2023 Onlinedag 2 Monteur als ambassadeur II (online van 9.30 - 12.00 uur)
Dinsdag 12 december 2023 Praktijkdag 4 Magnetron/Oven (van 9.00 tot 16.00 uur)
Dinsdag 9 januari 2024  Praktijkdag 5 Kookplaten (van 9.00 tot 16.00 uur)

Meld je hier aan voor de opleiding Basis Witgoedmonteur met startdatum 3 oktober 2023


ETD Academy

Ga naar de Academy voor eenvoudig online leren

Contact

Opleidingsfonds Elektrotechnische Detailhandel (OFED)
E-mail: info@ofed.nl
KvK: 41158523

Heeft u vragen over de OFED-premie?
Bel 020 - 244 54 22 of stuur een bericht naar werkgever@ofed.nl

Heeft u een andere vraag? Bekijk onze veelgestelde vragen.

Powered by